Vi söker energisk vd

Vi är 90 anställda och 58 000 kunder som söker ny vd. Våra rötter går tillbaka till 1894 när Elektricitetsverket grundades och utbyggnaden av elnätet tog fart på allvar i Borås. I dag har vi ett nät som är väl dimensionerat för dagens behov och som ständigt byggs ut i en rekordhög investeringstakt för att möta utvecklingen i ett Borås som växer. När vår nuvarande vd snart går i pension söker vi en ny vd som kan vara med och svara upp mot tillväxten i Borås och förse nya kunder med både el- och fiberanslutningar.

Lite fakta om din nya arbetsplats

Borås Elnät AB är ett kommunägt bolag med en omsättning på drygt 300 miljoner kronor 2017. Vårt uppdrag är att säkerställa att det finns väl fungerande el- och kommunikationsnät i Borås Stad. Våra 90 anställda är fördelade på våra två affärsområden – Elnät och Stadsnät – samt kundtjänst, personal, ekonomi och IT.

Vårt elnät finns främst i centrala delarna av Borås Stad, och drivs som en monopolverksamhet. Vi har 43 000 elnätskunder, såväl privatpersoner som företag i olika storlekar.

Vårt stadsnät sträcker sig över stora delar av Borås Stad och verkar på en konkurrensutsatt marknad. I vårt nät har vi 15 000 privat- och företagskunder.

Såväl el- som stadsnätsverksamheten präglas av en stark expansion. Elnätet byggs ut för att möta det framtida behov av el som en kraftigt växande stad för med sig. Stadsnätet byggs ut för att nå regeringens bredbandsmål om att hela landet ska vara uppkopplat. Vår övergripande vision är att bli Borås bästa serviceföretag.

Vår bild av dig

Du har en lämplig utbildning på akademisk nivå. Du behöver inte ha en teknisk utbildning, däremot en bred teknisk förståelse tillsammans med erfarenhet av affärs- och organisationsutveckling samt ekonomistyrning. Du har också erfarenhet av ledarskap – du ska helst ha lett andra ledare. Erfarenhet från offentlig verksamhet är en fördel du kommer att ha nytta av i ditt nya jobb hos oss.

Känner du igen dina personliga egenskaper?

För att lyckas tror vi att du är en skicklig kommunikatör. Du är erkänt duktig på att bygga relationer och nätverk. Du skapar värde genom att vara kund- och medborgarorienterad – något som smittar av sig på dina arbetskollegor. Som vd behöver du också vara strukturerad samtidigt som du inspirerar, skapar engagemang och delaktighet. Allt det här är egenskaper du har gjort dig känd för och som du känner igen hos dig själv.

Nytt år, nytt jobb. Sök redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se. Din ansökan ser vi fram emot senast den 8 januari, via ansokgbg@cordovan.se.