Kan mitt företag få fiber?

Borås öppna fiberoptiska stadsnät SplitVision, är en grundtjänst som binder samman lokala nätverk med hjälp av högpresterande optisk fiber. Fibernätets mycket höga kapacitet, upp till 1 Gbit/sek, ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Om ditt företag finns i en fastighet som redan är ansluten till SplitVision har ni dessutom tillgång till hela det ständigt växande utbudet av tjänster från en rad olika tjänsteleverantörer. Att fastigheten är stadsnätsansluten innebär att SplitVision har en avlämningspunkt någonstans i fastigheten. Om du är osäker, kontakta din hyresvärd eller vår försäljningsavdelning:

033-35 54 83 eller via e-post sales@splitvisionboras.se

Beställ tjänst

SplitVision erbjuder företag flera olika produkter. Läs om dem nedan för att hitta den lösning som passar just ditt företag.

FASTIGHETSANSLUTNING
Om din fastighet inte är ansluten till stadsnätet kontakta SplitVision företag.
Pris: Offereras av SplitVision.
Avtalsvillkor: Fastighetsanslutning kommersiell fastighet

ETHERNET MEDIUM
Punkt till punkt förbindelse mellan din fastighet och vald tjänsteleverantör.
Tjänsten är lämplig för medelstora och stora företag.
Pris: Offereras av din tjänsteleverantör.
Avtalsvillkor: Transmission

SVARTFIBER FÖRBINDELSER
Uthyrning av fiber utan aktiv utrustning.
Pris: Offereras av din tjänsteleverantör.
Avtalsvillkor: Transmission

ÖPPET STADSNÄT FÖR FÖRETAG – FÖRETAG LIGHT
Om den fastighet du arbetar från är ansluten till det öppna stadsnät kan du beställa tjänst direkt från någon av våra tjänsteleverantörer. Beställ tjänst här. Är fastigheten ansluten finns det en mediabox i lokalen.
(Saknar fastigheten anslutning, be då din fastighetsägare att kontakta oss.)
Avtalsvillkor: Öppet stadsnät

IDEELL FÖRENING
Som ideell förening kan ni beställa tjänst från vissa av våra tjänsteleverantörer, till samma pris som privatpersoner. Läs mer om erbjudandet.
(Saknar fastigheten anslutning, be då din fastighetsägare att kontakta oss.)
Avtalsvillkor: Öppet stadsnät

Dokument för nedladdning

Här finner du användbara dokument som du kan ladda ner.
Om du söker andra blanketter än vad du hittar här är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

För att kunna läsa och skriva ut pdf-filer behöver du installera Acrobat Reader  från Adobe på din dator. Programmet är gratis att ladda ner och installera.

Grävinstruktion
Värdebevis

Vill du ha mer information kontakta gärna SplitVisions försäljningsavdelning.
Tel 033 – 35 54 83  E-post sales@splitvision.se

Varför fiber

I Borås är framtidens kommunikationsnät redan byggt. Med en anslutning till Borås fiberoptiska stadsnät får ditt företag inte bara bästa möjliga kapacitet för dagens alla internetburna tjänster. Du är också väl förberedd inför framtidens utmaningar på kommunikationsområdet.

SplitVision är ett öppet nät, vilket innebär att ett stort antal externa tjänsteleverantörer erbjuder sina tjänster i stadsnätet. Exempel på tjänster som finns tillgängliga är allt ifrån enkla Internetuppkopplingar till effektiva outsourcing-lösningar för hela eller delar av företagets IT-drift. Som kund väljer du själv vilken eller vilka leverantörer du vill teckna avtal med.

Fiber har inga begränsningar överföringsmässigt. Med dagens utrustning innebär det hastigheter upp till 1Gbit/sek vilket ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Egen fastighet

Sitter ditt företag i sin egna lokaler är det du i egenskap av fastighetsägare som ansluter fastigheten till fibernätet.

Fiber har näst intill obegränsad kapacitet och kan bära alla tänkbara tjänster såsom telefoni, internet, tv, larmsystem, videokonferenser och så vidare. I ett operatörsneutralt stadsnät som SplitVision kan dessutom varje slutanvändare själv välja såväl leverantör som enskilda tjänster.

Att ansluta din fastighet till fiber innebär att du investerar i framtidens teknik och att din fastighet blir mer attraktiv vid uthyrning eller försäljning.

Läs mer på sidan för fastighet.

Hyrd lokal

Sitter ditt företag i en hyrd lokal är det mycket möjligt att fastigheten redan är ansluten till fiber från SplitVision. Då är det fritt fram att kontakta någon av våra tjänsteleverantörer direkt för att beställa tjänster.

Om fastigheten inte är ansluten är första steget att tala med er hyresvärd eller fastighetsägare. Be denne att fastigheten ska anslutas till SplitVision stadsnät. Om det finns intresse till en fiberanslutning så är det fastighetsägaren som tecknar avtal om anslutning av fastigheten. Sedan är det upp till er som hyresgäster att välja de tjänster som ni vill teckna och från vilken tjänsteleverantör.

Ideell förening

Representerar du en ideell förening? Då har du möjlighet att beställa tjänster till samma pris som privatpersoner, från några av våra tjänsteleverantörer.

Följande tjänsteleverantörer erbjuder detta:

• AllTele
• Bahnhof
• Bitcom
• Bogalnet
• Bredband 2
• IP Sweden
• T3

Se vad de olika tjänsteleverantörerna har för tjänster och erbjudanden.

Generellt ska en ideell förening för att kunna erbjudas en tjänst via våra tjänsteleverantörer bygga på Skatteverkets beskrivning av en ideell allmännyttig förening:

  • Ska vara en juridisk person. För att en ideell förening ska kunna vara en juridisk person krävs att den har antagit stadgar och valt en styrelse.
  • Föreningen skall bygga all sin verksamhet på ideella insatser och inte ha egen eller inhyrd personal.
  • Ej vara skattepliktig enligt Skatteverkets regler.
  • Ordförande eller kassör skall stå som avtalstecknare.