Kan mitt företag få fiber?

Borås öppna fiberoptiska stadsnät SplitVision, är en grundtjänst som binder samman lokala nätverk med hjälp av högpresterande optisk fiber. Fibernätets mycket höga kapacitet, upp till 1 Gbit/sek, ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Om ditt företag finns i en fastighet som redan är ansluten till SplitVision har ni dessutom tillgång till hela det ständigt växande utbudet av tjänster från en rad olika tjänsteleverantörer. Att fastigheten är stadsnätsansluten innebär att SplitVision har en avlämningspunkt någonstans i fastigheten. Om du är osäker, kontakta din hyresvärd eller vår försäljningsavdelning:

033-35 54 83 eller via e-post sales@splitvisionboras.se

Produkter och avtal

Nedan produkter finns tillgängliga från SplitVision till företag. Vill du veta mer vad som skiljer dem åt avseende servicevillkor etc. se de olika avtalsvillkoren nedan.

FASTIGHETSANSLUTNING
Om din fastighet inte är ansluten till stadsnätet kontakta SplitVision företag.
Pris: Offereras av SplitVision.
Avtalsvillkor: Fastighetsanslutning kommersiell fastighet

STARTAVGIFT
Uppkoppling av förbindelse till fastighet där stadsnätet redan finns och
har en avlämningspunkt.
Pris: 5 000 kr

ETHERNET MEDIUM
Punkt till punkt förbindelse mellan din fastighet och vald tjänsteleverantör.
Tjänsten är lämplig för medelstora och stora företag.
Pris: Offereras av din tjänsteleverantör.
Avtalsvillkor: Ethernet Medium och Svartfiber

SVARTFIBER FÖRBINDELSER
Uthyrning av fiber utan aktiv utrustning.
Pris: Offereras av din tjänsteleverantör.
Avtalsvillkor: Ethernet Medium och Svartfiber

FÖRETAG LIGHT
Om den fastighet du arbetar från är ansluten till SplitVision öppna stadsnät kan du beställa tjänst direkt från någon av de tjänsteleverantörer som finns i vårt öppna stadsnät. Är fastigheten ansluten finns det en mediabox i lokalen.
(Saknar fastigheten anslutning, be då din fastighetsägare att kontakta oss.)
Avtalsvillkor: Fastighetsanslutning Företag Light 

Vill du ha mer information kontakta gärna SplitVisions försäljningsavdelning.
Tel 033 – 35 54 83  E-post sales@splitvision.se

Varför fiber

I Borås är framtidens kommunikationsnät redan byggt. Med en anslutning till Borås fiberoptiska stadsnät får ditt företag inte bara bästa möjliga kapacitet för dagens alla internetburna tjänster. Du är också väl förberedd inför framtidens utmaningar på kommunikationsområdet.

SplitVision är ett öppet nät, vilket innebär att ett stort antal externa tjänsteleverantörer erbjuder sina tjänster i stadsnätet. Exempel på tjänster som finns tillgängliga är allt ifrån enkla Internetuppkopplingar till effektiva outsourcing-lösningar för hela eller delar av företagets IT-drift. Som kund väljer du själv vilken eller vilka leverantörer du vill teckna avtal med.

Fiber har inga begränsningar överföringsmässigt. Med dagens utrustning innebär det hastigheter upp till 1Gbit/sek vilket ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Egen fastighet

Sitter ditt företag i sin egna lokaler är det du i egenskap av fastighetsägare som ansluter fastigheten till fibernätet.

Fiber har näst intill obegränsad kapacitet och kan bära alla tänkbara tjänster såsom telefoni, internet, tv, larmsystem, videokonferenser och så vidare. I ett operatörsneutralt stadsnät som SplitVision kan dessutom varje slutanvändare själv välja såväl leverantör som enskilda tjänster.

Att ansluta din fastighet till fiber innebär att du investerar i framtidens teknik och att din fastighet blir mer attraktiv vid uthyrning eller försäljning.

Läs mer på sidan för fastighet.

Hyrd lokal

Sitter ditt företag i en hyrd lokal är det mycket möjligt att fastigheten redan är ansluten till fiber från SplitVision. Då är det fritt fram att kontakta någon av våra tjänsteleverantörer direkt för att beställa tjänster.

Om fastigheten inte är ansluten är första steget att tala med er hyresvärd eller fastighetsägare. Be denne att fastigheten ska anslutas till SplitVision stadsnät. Om det finns intresse till en fiberanslutning så är det fastighetsägaren som tecknar avtal om anslutning av fastigheten. Sedan är det upp till er som hyresgäster att välja de tjänster som ni vill teckna och från vilken tjänsteleverantör.