Vi söker energisk vd

Vi är 90 anställda och 58 000 kunder som söker ny vd. Våra rötter går tillbaka till 1894 när Elektricitetsverket grundades och utbyggnaden av elnätet tog fart på allvar i Borås. I dag har vi ett nät som är väl dimensionerat för dagens behov och som ständigt byggs ut i en rekordhög investeringstakt för att möta utvecklingen i ett Borås som växer. När vår nuvarande vd snart går i pension söker vi en ny vd som kan vara med och svara upp mot tillväxten i Borås och förse nya kunder med både el- och fiberanslutningar.

Lite fakta om din nya arbetsplats

Borås Elnät AB är ett kommunägt bolag med en omsättning på drygt 300 miljoner kronor 2017. Vårt uppdrag är att säkerställa att det finns väl fungerande el- och kommunikationsnät i Borås Stad. Våra 90 anställda är fördelade på våra två affärsområden – Elnät och Stadsnät – samt kundtjänst, personal, ekonomi och IT.

Vårt elnät finns främst i centrala delarna av Borås Stad, och drivs som en monopolverksamhet. Vi har 43 000 elnätskunder, såväl privatpersoner som företag i olika storlekar.

Vårt stadsnät sträcker sig över stora delar av Borås Stad och verkar på en konkurrensutsatt marknad. I vårt nät har vi 15 000 privat- och företagskunder.

Såväl el- som stadsnätsverksamheten präglas av en stark expansion. Elnätet byggs ut för att möta det framtida behov av el som en kraftigt växande stad för med sig. Stadsnätet byggs ut för att nå regeringens bredbandsmål om att hela landet ska vara uppkopplat. Vår övergripande vision är att bli Borås bästa serviceföretag.

Vår bild av dig

Du har en lämplig utbildning på akademisk nivå. Du behöver inte ha en teknisk utbildning, däremot en bred teknisk förståelse tillsammans med erfarenhet av affärs- och organisationsutveckling samt ekonomistyrning. Du har också erfarenhet av ledarskap – du ska helst ha lett andra ledare. Erfarenhet från offentlig verksamhet är en fördel du kommer att ha nytta av i ditt nya jobb hos oss.

Känner du igen dina personliga egenskaper?

För att lyckas tror vi att du är en skicklig kommunikatör. Du är erkänt duktig på att bygga relationer och nätverk. Du skapar värde genom att vara kund- och medborgarorienterad – något som smittar av sig på dina arbetskollegor. Som vd behöver du också vara strukturerad samtidigt som du inspirerar, skapar engagemang och delaktighet. Allt det här är egenskaper du har gjort dig känd för och som du känner igen hos dig själv.

Nytt år, nytt jobb. Sök redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se. Din ansökan ser vi fram emot senast den 8 januari, via ansokgbg@cordovan.se.


Ny serverhall möter behov hos företag och tjänsteleverantörer

Borås företagare har länge efterfrågat fler serverhallar i Borås och SplitVision håller på att växa ur den som finns idag.

– Därför har vi nu fattat ett investeringsbeslut om att bygga en stor ny serverhall i Borås, säger Magnus Larsson, stadsnätschef SplitVision.

Ökar kvaliteten

Det nya datacentret kommer främst att göra nätet mer redundant, dvs skapa möjlighet för företag att ha data på flera olika fysiska platser. Det i sin tur ger högre leveranssäkerhet och därmed ökad kvalitet.

– Främst är investeringen riktad mot våra företagskunder, men högre leveranssäkerhet gynnar även alla våra privatkunder. Det finns bara vinnare i detta, kommenterar Magnus Larsson.

Byggs i Viared och erbjuder alternativ

Planen är att etablera datacentret under 2018 och tänkt etableringsplats är Viared, där närhet finns till flera företag och Borås Stads nya företagspark. Inom kort startar upphandlings- och bygglovsprocessen.

En av tankarna bakom det nya centret är att erbjuda lösningar som så långt det är möjligt motsvarar kundernas nuvarande och framtida behov.

– Därför har vi utvecklat olika hyresalternativ som är anpassade efter olika typer av användare. Det har visat sig vara en viktig och uppskattad del av erbjudandet, säger Magnus Larsson.

 


Com Hem ny tjänsteleverantör i vårt nät!

Com Hem blir den senaste i raden av tjänsteleverantörer att ansluta sig till vårt öppna stadsnät. Från november kan du som är ansluten till SplitVisions nät beställa deras tjänster, vare sig du bor i flerfamiljshus eller villa.

– På Com Hem vill vi nå så många hushåll som möjligt med våra tjänster och samarbeten med stadsnäten är därför viktiga för oss. Det är mycket glädjande att vi fått till ett samarbete med Splitvision. Vi är övertygade om att kunderna kommer att uppskatta vårt utbud av tjänster och testvinnande bredband, säger Stefan Trampus, försäljningsdirektör på Com Hem.

Utbudet i SplitVisions nät växer hela tiden. Stadsnätschef Magnus Larsson på SplitVision kommenterar samarbetet med Com Hem:

– För oss är det viktigt att hela tiden arbeta med tjänsteutbudet i vårt öppna stadsnät. Därför är vi glada över att Com Hem, som är en stor aktör på marknaden, valt att bli en av våra tjänsteleverantörer. Det ger våra kunder ökad valfrihet.

Nyfiken på vilka andra tjänsteleverantörer som finns i nätet? Du hittar alla här.

 


Nu är vi fler än 14 000!

Nu kan vi glädjande nog meddela att fler än 14 000 kunder är anslutna till vårt öppna stadsnät. Näst på tur att få möjligheten är du som bor i Furuberg/Fredriksborg.

Vad är ett öppet nät?

Vårt öppna stadsnät kan såväl villaägare som mindre företag ansluta sig till. Att vårt nät är öppet innebär att vi inte har något eget tjänsteutbud, utan att vi istället erbjuder en marknadsplats för tjänsteleverantörer och kunder. Alla leverantörer i Sverige är välkomna att marknadsföra sina produkter på vår plattform och alla kunder som är anslutna till nätet kan välja vilka tjänster de önskar inom internet, tv och telefoni.

Är du intresserad av att ansluta din fastighet eller ditt företag? Sök på din adress och se vad vi kan erbjuda dig.

 

 

 


Tack för alla fina samtal!

Vi har vid flera tillfällen under året fått möjlighet att träffa er boråsare för att prata fiber. Bland annat har vi funnit med på vår- och höstmarknaderna, sommartorsdagarna, SM-veckan, Pride och Kretsloppet. Vi har märkt av ett stort intresse för vår verksamhet och fiber överlag – intressanta diskussioner och nyfikna frågor har avlöst varandra. Vi vill därför passa på att tacka för allt engagemang och samtidigt önska er en fortsatt fin höst. Hoppas vi ses vid nästa publika aktivitet!

Vill du inte vänta till dess?

Då är du givetvis varmt välkommen att ringa oss. Vår kundtjänst svarar på dina frågor och funderingar varje vardag. Du når oss på 033-35 72 40 eller mittfiberboras@splitvision.se.