Rickard Bern ny vd

Rickard Bern blir ny verkställande direktör för vårt bolag Borås Elnät AB och tillträder sin tjänst i februari 2019. Han efterträder Håkan Engblom som gick i pension tidigare i år.

– Jag ser oerhört mycket fram emot detta uppdrag, säger han. Borås Elnät AB är ett spännande bolag, en stark infrastrukturbyggare som jobbar för boråsarnas bästa och för att staden ska kunna utvecklas. Att få vara med och leda den verksamheten ska bli väldigt spännande.

Rickard Bern kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef på Alingsås Energi, där han verkat i fyra år och lett verksamhet inom elhandel, elproduktion och stadsnät. Dessförinnan har han många år på Göteborgs Energi och GothNet bakom sig, där som affärsutvecklare och försäljningschef.

– Att axla rollen som vd känns som ett naturligt steg för mig. Jag har arbetat brett med både energi- och stadsnätsfrågor en längre tid och ser mycket fram emot denna nya utmaning.

Sören Björklund (s), ordförande, kommenterar vd-tillsättningen:

– Det känns mycket bra att Rickard Bern leder bolaget framåt. Vi är mitt uppe i en expansiv period i bolaget, med stora utvecklingsprojekt och med Rickards tidigare erfarenhet och engagemang känns han som helt rätt person. Jag ser fram emot att arbeta med honom framöver.


Mavab AB bygger vårt nya datacenter

SplitVision fattade tidigare i år beslut om att bygga en ny serverhall i Viared. Upphandlingen är avslutad och företaget Mavab AB kommer att leverera anläggningen. Planeringsarbetet är nu igång och byggnaden ska vara klar och driftsatt till sommaren 2019.

-Intresset för att hyra in sig i serverhallen har varit stort och vi är mycket glada över att arbetet nu börjar ta form, säger Pär Wrångemyr, tf stadsnätschef.


Vi söker affärsutvecklare med säljansvar!

Vi söker dig som brinner för att göra affärer och som sätter kunden i fokus.
För att passa i rollen behöver du också:

  • Några års säljerfarenhet från komplex tjänsteförsäljning
  • Vara kreativ och öppen för att identifiera nya möjligheter hos våra kunder
  • Vara flexibel, men också strukturerad och målmedveten
  • Vara uthållighet, då våra affärer ibland har en lång säljcykel
  • Gilla nya utmaningar och vara nyfikenhet på ny teknik
  • Vilja utveckla, framför att förvalta
  • Dessutom: goda kunskaper i Officepaketet

Låter det som en tjänst som skulle passa dig. Läs mer om tjänsten och ansök redan idag! 


Frukostseminarie med stadsarkitekt Richard Mattson

Kom på frukostseminarie och lyssna på Richard Mattson, Borås stadsarkitekt – tisdagen 11 september, kl. 07.30-09.00 (drop in-frukost från 07.00).
Vi samarrangerar med Borås Energi och Miljö och tillsammans berättar vi hur våra verksamheter kan bidra till en miljösmart växande stad. AB Bostäder kommer också att berätta om den stadsdelsutveckling som nu sker på Hulta Torg, ett projekt som innehåller modern byggteknik kombinerat med miljösmarta tekniska lösningar.
Seminariet är kostnadsfritt och hålls på Västerlånggatan (Borås Energi och Miljös lokaler). Anmälan till linda.svedensten@borasem.se, senast 6 september.

Grattis till vinsten!

Nu är tävlingen avslutad om att vinna värdebevis till Kretsloppet och vinnarna har blivit kontaktade via telefon. Vi tackar för alla svar som kommit in och rätt svar är att Kretsloppet firar 10 år. Vi säger återigen GRATTIS till vinnarna och önskar ett härligt lopp!