Boxer ny tjänsteleverantör i vårt nät!

Boxer blir den senaste i raden av tjänsteleverantörer att ansluta sig till vårt öppna stadsnät. Från 19 juni kan du som är ansluten till SplitVisions nät beställa deras tjänster, vare sig du bor i flerfamiljshus eller villa.

Utbudet i vårt nät växer hela tiden. Stadsnätschef Magnus Larsson kommenterar samarbetet med Boxer:

– För oss är det viktigt att hela tiden arbeta med tjänsteutbudet i vårt öppna stadsnät. Därför är vi glada över att Boxer, som är en stor aktör på marknaden, valt att bli en av våra tjänsteleverantörer. Det ger våra kunder ökad valfrihet.
Nyfiken på vilka andra tjänsteleverantörer som finns i nätet? Du hittar dem här.


Störningar i nätet är över

Vi har de senaste dagarna haft störningar i vårt fibernät, och vi har full förståelse för att detta orsakat problem för dig som kund. Nu har vi hittat det ursprungliga problemet och samtliga kunder bör ha tillgång till nätet igen.

Vad har hänt?
• Med start den 23 januari har vi vid flera tillfällen haft driftstörningar i vårt fibernät. Vi har sedan dess arbetat intensivt dygnet runt, både internt och med hjälp av extern expertkompetens, för att lösa problemen.
• Störningarna har vid samtliga tillfälle startat kvällstid i Kinnarumma och sedan pågått ett par timmar. Den 29 januari spred sig störningen ut i resten av nätet och orsakade stora nätproblem även för andra områden i Borås. Utöver Kinnarumma har främst Viskafors varit drabbat.
• Igår kväll, tisdagen 31 januari, återuppstod störningen i Kinnarumma. För att inte riskera att störningen skulle spridas vidare ut i nätet kopplade vi helt bort Kinnarumma från nätet (sammanlagt drabbades 96 kunder).
• Kinnarummas kunder är nu inkopplade igen och nätet fungerar.

Är problemet löst nu?
Vi har bytt ut hårdvara i form av switchar och kretskort. Och genom att vi dessutom organiserar om i vårt nät beräknar vi nu att nätet kommer att vara stabilt framöver.


Nu söker vi din åsikt?

Vi vill gärna veta vad våra kunder och samarbetspartners tycker om oss och det arbete vi gör – vilka våra styrkor är och vad vi kan bli bättre på. Därför genomför vi nu en ny NKI-undersökning (nöjdkundindex).

Under följande två veckor kommer IPSOS att genomföra en rad telefonintervjuer med såväl kunder som samarbetspartners.

Är du en av dem som blir uppringd – tusen tack för din medverkan! Din åsikt är guld värd för oss. Blir du inte uppringd, men känner att du ändå vill säga vad du har på hjärtat? Du är du varmt välkommen att göra det via andra kanaler. Skriv en rad här på Facebook eller ring/mejla vår kundtjänst!

Återigen – tusen tack för att du hjälper oss utvecklas!

7707297-your-options-hand-finger-thumb

OECD: Framsynta kommunpolitiker bakom Sveriges bredbandssuccé

En färsk rapport från OECD lyfter fram de svenska stadsnäten som framgångsexempel. Rapporten bekräftar bilden om att kommunernas satsningar på bredband främjar utbyggnaden och pressar priserna.

– OECD-rapporten visar tydligt att konkurrensen från kommunerna tvingar de privata aktörerna att vara på tå. Det håller priserna nere och främjar utbyggnaden, säger Mikael Ek, vd på Svenska Stadsnätsföreningen.

I rapporten beskrivs hur stadsnäten spelar en avgörande roll på den svenska bredbandsmarknaden. I stadsnätens ”öppna nät” kan tjänsteleverantörer utan egen infrastruktur erbjuda sina tjänster till slutkunderna. Konceptet, som skapades av stadsnäten, pressar priserna och ökar valfriheten för konsumenterna, enligt rapporten från OECD.

De första stadsnäten bildades på 90-talet. Då var syftet att utmana det dåvarande statliga telemonopolet. Kommunerna var trötta på höga priser och bristande intresse för att bygga ny fiberinfrastruktur.

– Svenska kommunpolitiker ska ha en eloge för att de tidigt valde att satsa på egen fiberinfrastruktur. I en tid där vårt bredbandsnät spelar en viktigare roll än någonsin är stadsnäten garant för en fortsatt sund konkurrenssituation på marknaden, säger Mikael Ek

Läs rapporten ”Development of High-speed Networks and the Role of Municipal Networks” här:

Pressbild:

Mikael Ek, vd Svenska Stadsnätsföreningen

För mer information, kontakta:

Mikael Ek, vd Svenska Stadsnätsföreningen, mikael.ek@ssnf.org, 070-598 00 05

Louise Thorselius, kommunikationsansvarig Svenska Stadsnätsföreningen, louise.thorselius@ssnf.org, 076-110 02 88

Om Svenska Stadsnätsföreningen Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf, är en bransch- och intresseorganisation som representerar stadsnät i 180 kommuner och 130 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet. Föreningen företräder därmed en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Svenska Stadsnätsföreningens vision är att det digitaliserade samhället har en fullt utbyggd bredbandsinfrastruktur som tillgodoser det digitala behovet, under dygnets alla timmar. Framtidens samhälle ska också ha förmågan och de verktyg som krävs för att använda digitala tjänster oavsett om det är inom ramen för privatlivet, i arbetet eller inom välfärden. Läs mer om Svenska Stadsnätsföreningen: www.ssnf.org