Ladda upp med FF-fakta (Fotboll & Fiber)

Nu laddar vi för fortsatt VM-fest och håller alla tummar vi kan för våra fantastiska tjejer – sikta mot stjärnorna, kuta så sulorna glöder och förena hela Borås
och Sverige i glädje och eufori. Heja, Heja Sverige!
  1. HUR SNABBT SPRINGER VÄRLDENS SNABBASTE FOTBOLLSSPELARE OCH HUR SNABB ÄR HAN JÄMFÖRT MED FIBERLJUSETS HASTIGHET?

Ja, se där, vi börjar frågorna till damfotbollen med en man – så typiskt. För världens snabbaste fotbollsspelare är en man – nämligen Mbappé från Frankrike, som sprungit 39 km/h. Tjejerna är givetvis också skitsnabba, men bara inte mätta. Däremot är de bevisat grymma – annars hade du ju inte läst den här VM-texten.

Men, men, men. Hur snabba de än må vara så har INGEN fotbollsspelare (eller annan dödlig) en chans mot fiberljuset. För det pinnar på i 200 000 km/sek. 20 miljoner gånger snabbare än den snabbaste av de snabba, helt enkelt.

  1. HUR MYCKET AV ÅRSLÖNEN BEHÖVER ETT FOTBOLLSPROFFS SPENDERA OM DE VILL INSTALLERA FIBER I SIN VILLA?

Här är det ju frestande att fortsätta på det manliga spåret och jämföra med tjejernas lön. Men det ska vi inte göra idag. Vi bara konstaterar att fotbollens bäst betalda damer, som alla spelar för Lyon, får in en del på lönekontot varje år: Ada Hegerberg (4,2 miljoner), Amandine Henry (3,7 miljoner) och Wendie Renard (3,6 miljoner).

Skulle dessa talangfulla tjejer få för sig att installera fiber för 26 900 kr skulle de inte direkt behöva vända på kronorna, det skulle kosta dem cirka 0,7 procent av årslönen.

  1. VM:S YNGSTA SVENSKA SPELARE VS FIBER SOM KOMMUNIKATIONSMEDEL – VEM VINNER ÅLDERSKAMPEN?

Yngsta svenska spelare i fotboll-VM:s i Frankrike är anfallaren Julia Zigiotti Olme, 22 år. Fibern, som är en av landets yngsta infrastruktursatsningar, har används sedan 70-talet (även om större utbyggnad mot privatpersoner bara pågått ett par år) – så 1-0 i matchen Fiber- Zigiotti Olme, helt enkelt.

  1. HUR MÅNGA VM-PLANER KORSAR VÅRT FIBERNÄT, OM VI SKA KUNNA VECKLA UT DET?

Spelplanen i internationella matcher får vara 100-110 meter lång. Vårt fibernät, som är cirka 150 mil långt utsträckt, skulle alltså korsa 14 286 planer. Det kan ju vara intressant att veta 😊

  1. …OCH HUR LÅNGT MOT FINALEN TAR DET DIG?

Ja, alltså om du tänker att du ska följa vårt utvecklade fibernät mot VM-finalen, så kommer du faktiskt hela vägen fram till Lyon, där matchen spelas. Lyon ligger nämligen 144 mil från Borås. Men då får du följa fåglarna, för bilvägen är högst sannolikt mycket längre. Slå dig ner på en vinbar och kolla in matchen där, om du inte når fram.

  1. KAN MAN STANNA HEMMA OCH SE SÄNDNINGEN FRÅN MATCHEN!

Ja, det funkar ju kanonbra! Se bara till att du har tillräcklig hastighet, så du får bra bild. Sikta på åtminstone 10 Mbit/sek, så når du upp till HD-kvalitet.

 

Nu håller vi alla tummar vi kan för våra fantastiska tjejer. Heja Heja Sverige!


Störningen är över!

Dagens störning i fibernätet är nu löst. Fibern är lagad, så tjänsterna ska fungera. Om det inte funkar hos dig är det viktigt att du felanmäler det till din tjänsteleverantör. Tusen tack alla ni som visat tålamod under dagen!

https://splitvision.se/stornin…/vi-har-en-storning-i-natet/…


Stor störning i Borås – kontakta oss via mejl

En avgrävd kabel orsakar stora störningar i Borås idag onsdagen 26 juni. Vi jobbar för fullt med att lösa problemet, men det kommer sannolikt ta hela dagen. Håll er uppdaterade via driftinformationen här på vår webbplats, där vi lägger ut ny information: https://splitvision.se/storning…/vi-har-en-storning-i-natet/

Obs! Störningen påverkar också vår egen telefon, så behöver du kontakta oss är det bäst att mejla.


Borås största serverhall invigd

Nu är vår nya serverhall – Datacenter Viared – invigd! Det är Borås största serverhall och vi är stolta över att ha satsat stort för att möta framtidens behov av datakommunikation.

        Grattis Borås, sa vd Rickard Bern stolt, när han dagen till ära knöt ihop två band i SplitVisions färger, orange och svart.

Ett 30-tal inbjudna kunder och samarbetspartners fanns på plats i den 300 kvm stora datahallen, där de fick möjlighet att titta närmare på utrustning, ställa frågor och äta lunch av närproducerade råvaror. Byggnationen av det nya datacentret har pågått sedan hösten 2018. Den 300 kvm stora hallen är nu klar för driftsättning och redan har flera kunder nappat på erbjudandet om plats i serverhallen. Satsningen ökar främst kapaciteten och leveranssäkerheten, men gör också att mer av boråsarnas data kan stanna i Borås.

         Kommunikationsbehovet finns lokalt och då är det också positivt att datan hanteras lokalt. Det är säkrare och effektivare, säger Magnus Larsson, stadsnätschef SplitVision.

Främst är satsningen riktad mot tjänsteleverantörer, men i slutändan gynnar det även företags- och privatkunder

 

Tidigare texter:

Ny serverhall reser sig ur myllan

Mavab AB bygger vårt nya datacenter

Ny serverhall möter behov hos företag och tjänsteleverantörer