Nya områden i Borås erbjuds fiber

Nu får även husägare i Brämhult, Frufällan, Hulta, Hässleholmen, Kinnarumma, Svensgärde, Sörmarken och Tosseryd möjlighet att teckna avtal för fiber i stadsnätet.

– Självklart hade vi helst kunnat erbjuda alla anslutning med en gång. Att gräva och dra fiber är dock inte gjort över en natt. Men nu börjar vi vårt arbete i de nya områdena. Redan idag kan man teckna avtal på nätet och vecka 40 börjar vi ta kontakt med alla husägare. David Björklund, stadsnätschef på Splitvision, berättar att hittills har husägare på Byttorp, Lundaskog, Norrby, Parkstaden, Sandared, Sjömarken, Tullen och Viared fått erbjudande om att ansluta sig till stadsnätet.

– Andelen husägare som valt att ansluta sig har varit långt över förväntan. Toppnoteringen har vi i Lundaskog på mer än 70 procent. Och det kommer hela tiden in nya anmälningar. Vill man skynda på Splitvisions planering av utbyggnation kan man som husägare göra intresseanmälan på Splitvisions hemsida. Antalet intresseanmälningar i ett specifikt område är en viktig faktor för den fortsatta planeringen. I exempelvis Sandared, som ansluts under 2015, och på Brämhult och Sörmarken som står på tur, har intresset varit väldigt stort. Nu finns det dessutom möjlighet att följa utbyggnaden på Facebook.
– Vi vet att det finns många husägare som gärna skulle se att vi anslöt dem redan nu. Tyvärr är det omöjligt att gräva till alla samtidigt på ett effektivt vis. Men håll ut, vi är på väg, avslutar David Björklund.

……………
För mer information, kontakta
David Björklund, tel 033-35 54 73 eller e-post david.bjorklund@splitvision.se
www.splitvision.se