Rickard Bern ny vd

Rickard Bern blir ny verkställande direktör för vårt bolag Borås Elnät AB och tillträder sin tjänst i februari 2019. Han efterträder Håkan Engblom som gick i pension tidigare i år.

– Jag ser oerhört mycket fram emot detta uppdrag, säger han. Borås Elnät AB är ett spännande bolag, en stark infrastrukturbyggare som jobbar för boråsarnas bästa och för att staden ska kunna utvecklas. Att få vara med och leda den verksamheten ska bli väldigt spännande.

Rickard Bern kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef på Alingsås Energi, där han verkat i fyra år och lett verksamhet inom elhandel, elproduktion och stadsnät. Dessförinnan har han många år på Göteborgs Energi och GothNet bakom sig, där som affärsutvecklare och försäljningschef.

– Att axla rollen som vd känns som ett naturligt steg för mig. Jag har arbetat brett med både energi- och stadsnätsfrågor en längre tid och ser mycket fram emot denna nya utmaning.

Sören Björklund (s), ordförande, kommenterar vd-tillsättningen:

– Det känns mycket bra att Rickard Bern leder bolaget framåt. Vi är mitt uppe i en expansiv period i bolaget, med stora utvecklingsprojekt och med Rickards tidigare erfarenhet och engagemang känns han som helt rätt person. Jag ser fram emot att arbeta med honom framöver.