Vi fortsätter bygga ut fibernätet på landsbygden

Vi får fem miljoner i bidrag från Post- och Telestyrelsen, PTS, för att kunna bygga ut fibernätet utanför Borås. Det är totalt 301 hushåll som berörs i områden i Brämhult, Gånghester, Målsryd, Dalsjöfors, Aplared och Tosseryd. Den totala budgeten för projektet är på 15 miljoner.

– Det är ett jättespännande projekt och jättekul att vi kan bidra till att uppfylla de förväntningar som finns kring fiber på landsbygden. Men det hade inte varit möjligt utan bidrag från PTS, säger Amanda Olausson, affärsutvecklare på Splitvision.

Krav – att vara klara inom 3 år

Kraven från PTS är att vi ska vara klara med hela utbyggnaden inom 3 år, men i vissa områden kommer det bli klart tidigare än så. Målet är att vara klara i Aplared och delar av Målsryd redan 2021. Resterande områden planerar vi att bli klara med under 2022.

I Brämhult bygger vi ut nätet i Eskilsryd och Främgärde, i Dalsjöfors i Råviken och i Tosseryd runt området Knektås. I övriga samhällen sker utbyggnaden i flera olika områden. Detaljerna för varje område kommuniceras direkt med de hushåll som berörs. Vi har redan skickat ut ett första informationsbrev till dig som berörs. Vill du läsa mer om kommande utbyggnad kan du gå in på: splitvision.stadsnatsportalen.se/anslut

Kort fakta kring fiber

Splitvision erbjuder ett driftsäkert fiberoptiskt nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s. Det har så hög kapacitet att det klarar utvecklingen av de internettjänster som vi ser kommer framöver. Vårt nät är ett öppet stadsnät, utan eget tjänsteutbud. Det innebär att vi tillhandahåller en marknadsplats där oberoende tjänsteleverantörer kan ansluta sig och erbjuda olika typer av tjänster, allt från internet och tv till smarta hemlösningar.