Vi fixar fibern till kommande flyktingar från Ukraina

Björn och Edvin kopplar in fiber


Nu har vi fixat fiber till kommunens evakueringsboende Sjöhagenskolan i Sjömarken. Här förbereder Borås stad för att kunna ta emot fler flyktingar från kriget i Ukraina. Våra tekniker Björn och Edvin har varit på plats och dragit in fiber i byggnaden, så att kommande flyktingar ska få tillgång till wifi.

– Den här typen av jobb kräver ofta speciallösningar. Vi försöker lösa det snabbt och smidigt, eftersom vi inte vet hur länge behovet finns. Nu kunde vi dra fibern från ett av våra kabelskåp i närheten och in genom ett befintligt hål i fasaden. Det känns så betydelsefullt att vi får vara delaktiga och hjälpa dessa utsatta människor så att de kan ta del av viktig information via nätet och ha kontakt med släkt och vänner.

Björn och Edvin drar kabeln genom ett befintligt hål i fasaden