Vi fortsätter bygga ut vårt fibernät utanför Borås

Det här har vi brottats med när vi grävt för fiber i Aplared – extremt mycket berg och sten! Men vi segrade till slut. Å nu har i princip alla drygt 80 hushåll i Aplared fått sin efterlängtade fiber installerad. Det är bara några hushåll kvar.

Många stenblock i en stor hög

Schaktarbete pågår i Gånghester och Dalsjöfors

Vi är igång med schaktarbetet igen, för att bygga ut vårt fibernät i vissa delar av Gånghester och Dalsjöfors. Vi håller på i Dalsjöfors/Råviken och i Gånghester/Ryd. Vattenfall genomför vissa delar av schaktarbetet och då är vi med och samförlägger vår fiber. I dessa områden är det cirka 50 hushåll som kommer få tillgång till fiber. Om allt går som planerat ska vi vara igång med installationerna i september/oktober.

Uppgrävda jord- och stenmassor med en grävskopa i bakgrunden.

Delar i vårt arbete med att bygga ut vårt fibernät på landsbygden

Detta är en del i vårt arbete med att bygga ut fibernätet på landsbygden utanför Borås, med hjälp av statligt stöd från Post- och Telestyrelsen (PTS). Efter Aplared, Målsryd och Dalsjöfors följer Främgärde, Eskilsryd, Knektås och Viared. Totalt är det cirka 340 hushåll som berörs och hela arbetet beräknas vara klart under 2023. Du kan läsa mer under aktuella områden

En grävskopa som gräver i kanten av en grusväg