Grävstart för nästa fiberutbyggnad med statligt stöd

Skopan är snart i marken för nu ska fler få fiber! Och flaket är fullpackat med kabeltrummor med fiberkanalisation.

Lastbil med flaket fullt av kabeltrummor

 

Fiber till allt fler boråsare

För nu sätter vi igång med att gräva för att ytterligare ett 20-tal hushåll ska få fiber. Har du fått brev av oss och vill ansluta dig, ser vi fram emot att du hör av dig!

Tack vare statligt stöd från Post- och telestyrelsen kan vi fortsätta bygga ut i flera områden både i och utanför Borås. Vi startar i Germundared i närheten av Målsryd, där alla hushåll tackat ja till att ansluta sig.Sedan fortsätter vi i Målsryd och på stadsdelarna Kype och Svensgärde. Gemensamt för dessa fastigheter är att de inte blivit erbjudna någon anslutning tidigare, varken från oss eller någon annan nätägare.

Grävmaskin som kör på en grusväg genom ett skogsparti

 

Vi samarbetar genom samförläggning

Men nu är det alltså dags! I Germundared samarbetar vi med våra elnätskollegor för att samförlägga våra kablar. Samtidigt tar vi även ner en luftledning på cirka 600 meter, för att istället gräva ner en elkabel till några fastigheter. Det gör vi för att förbättra nätet och därmed öka leveranssäkerheten.