200 nya fiberkunder utanför Borås

Flera av våra medarbetare står jämte en stor kabeltrumma och sträcker upp händerna i luften.

 

Femtio kilometer kabel och allt fler boråsare i vårt fibernät! Det är väl värt att jubla för!?

Fem mil kabel i sex olika områden

Så mycket fiberkabel har vi nämligen schaktat för när vi fixat fiber till sex landsbygdsområden utanför Borås. De sista installationerna är klara i Knektås, som varit den allra sista etappen i vårt arbete med att bygga ut fibernätet utanför Borås, med hjälp av statligt stöd från Post- och Telestyrelsen, som i sin tur får stöd från EU.

200 nya kunder utanför Borås

Omkring 200 kunder har valt att ansluta sig i de områden som ingått i projektet. Det handlar om Aplared, Dalsjöfors/Råviken, Gånghester/Målsryd, Eskilsryd och Knektås. Därmed har vi gått i mål med detta stora utbyggnadsprojekt, som pågått sedan 2020. Och det är faktiskt lite tidigare än deadline, som är vid årsskiftet.

Vi är så glada över att vi som kommunalt bolag kan bidra till att fler får tillgång till fiber och bredband med hög hastighet och att de kan välja tjänster efter sina behov i vårt öppna nät. Är du en av våra nya kunder är du varmt välkommen i vår fiberfamilj!