Kan mitt företag få fiber?

Borås öppna fiberoptiska stadsnät SplitVision, är en grundtjänst som binder samman lokala nätverk med hjälp av högpresterande optisk fiber. Fibernätets mycket höga kapacitet, upp till 1 Gbit/sek, ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Om ditt företag finns i en fastighet som redan är ansluten till SplitVision har ni dessutom tillgång till hela det ständigt växande utbudet av tjänster från en rad olika tjänsteleverantörer. Att fastigheten är stadsnätsansluten innebär att SplitVision har en avlämningspunkt någonstans i fastigheten. Om du är osäker, kontakta din hyresvärd eller vår försäljningsavdelning:

033-35 72 20 eller via e-post sales@splitvisionboras.se

Våra fiberprodukter

SplitVision erbjuder er som företag flera olika tjänster. Läs mer om våra tjänster här nedan för att hitta den lösning som passar ert företag bäst. Om ni är osäkra på vilken tjänst ni behöver har vi tagit fram några frågor som kan hjälpa er i ert val för respektive produkt.

FASTIGHETSANSLUTNING

Om er fastighet inte är ansluten till stadsnätet kontaktar ni oss.

KAPACITETSTJÄNST – ETHERNET MEDIUM

Ethernet medium är en kapacitetstjänst vilket innebär en punkt till punkt förbindelse mellan er fastighet och vald tjänsteleverantör. Om ni är osäkra på om en kapacitetstjänst är rätt för er kan du ta hjälp av frågorna nedan. Om ni svarar ja på frågorna är ethernet medium det ni ska beställa. Läs mer i vårt produktblad ethernet medium.

 • Är ni i behov av flera vlan och IP-adresser?
 • Har ni två eller fler kontor som behöver kopplas ihop? Exempel egna servrar utanför kontoret?
 • Vill ni kunna välja anpassade service- och supportavtal där ni bland annat får snabbare felavhjälpningstid?

SVARTFIBER

Svartfiber innebär att ni hyr en fysisk fiberledning utan någon aktiv utrustning i ändarna. Om ni är osäkra på om svartfiber är rätt för er kan ni ta hjälp av frågorna nedan. Om ni svarar ja på frågorna är svartfiber det ni ska beställa. Läs mer i vårt produktblad svartfiber. Vi erbjuder både svartfiber par och svartfiber mono.

 • Ska ni överföra stor mängd data?
 • Vill ni bygga ert eget nät?
 • Vill ni ansvara för er egen datakommunikation?

ÖPPET STADSNÄT FÖRETAG – FÖRETAG LIGHT

Om den fastighet ni arbetar i är ansluten till det öppna stadsnät kan ni beställa tjänst direkt från någon av våra tjänsteleverantörer i vår tjänsteplattform.

Om ni inte är fiberanslutna kan öppet stadsnät vara rätt för ert företag. Med öppet stadsnät får ni tillgång till en stor marknadsplats med ett brett tjänsteutbud från flera olika tjänsteleverantörer. Om ni är osäkra på om öppet stadsnät är rätt för er kan ni ta hjälp av frågorna nedan. Om ni svarar ja på frågorna är öppet stadsnät det ni ska beställa. Läs mer i vårt produktblad öppet stadsnät.

 • Är ni ett mindre företag utan behov av att koppla ihop flera kontor?
 • Vill ni ha ett stort och varierande tjänsteutbud?
 • Vill ni ha en smidig och enkel lösning där ni slipper hantera installation av förbindelse och utrustning samt inte har behov av individuellt anpassade service- och supportavtal?

Dokument för nedladdning

Här finner ni användbara dokument som ni kan ladda ner. Om ni söker andra blanketter än vad ni hittar här är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er.

För att kunna läsa och skriva ut pdf-filer behöver du installera Acrobat Reader från Adobe på din dator. Programmet är gratis att ladda ner och installera.

Grävinstruktion
Värdebevis
Allmänna avtalsvillkor transmission (Gäller för ethernet medium och svartfiber)
Öppet stadsnät (Gäller för öppet stadsnät företag och ideell förening)
Fastighetsanslutning kommersiell fastighet (Gäller för fastighetsanslutning)

Vill du ha mer information kontakta gärna SplitVisions försäljningsavdelning.
Tel 033 – 35 72 20  E-post sales@splitvision.se

Vill du ha mer information kontakta gärna SplitVisions försäljningsavdelning.
Tel 033 – 35 72 20  E-post sales@splitvision.se

Vårt datacenter

Förutom fiber erbjuder vi även hyra av plats för era servrar och datakommunikationsutrustning i vårt nya moderna datacenter.

I vårt nybyggda moderna datacenter i Viared kan ni hyra plats för era servrar och datakommunikationsutrustning. Datacentret är präglat av säkerhet, miljö, valfrihet och tillgänglighet. Det innebär att ni som kund kan skräddarsy er lösning utifrån era behov. Datacentret är även redundant ansluten till vårt fibernät. Ni har tillgång till datacentret dygnet runt, alla dagar på året. Vi vill att ni ska känna er trygga när ni väljer att placera er utrustning hos oss, därför erbjuder vi hög driftsäkerhet och fysiskt skydd.

Vi har flera olika hyresalternativ och servicenivåer. I vårt produktblad Datacenter finner ni mer information om datacentret. För fullständig teknisk specifikation, vänligen kontakta oss eller er tjänsteleverantör så berättar vi mer.

Är ni i behov av en redundant lösning gällande förvaring av er utrustning har vi även vårt första datacenter Berget till förfogande. Läs mer om datacenter Berget i vårt produktblad Berget.

Internet of Things – sakernas internet

Vi gör Borås smartare genom Internet of Things (IoT) – sakernas internet. Med vårt radiobaserade LoRaWAN-nät får Borås och dess företagare rätt förutsättningar för sina IoT-lösningar.

Vi och vår samarbetspartner Netmore bygger succesivt ut ett LoRaWAN-nät i Borås stad. Med ett sådant nät skapar vi möjligheter till att göra vår stad smartare genom att koppla upp sensorer som exempelvis kan förbättra och effektivisera olika samhällsfunktioner.

Kanske vill du kontrollera temperatur och fukt i era lokaler, hålla koll på vart era containrar befinner sig eller se hur många besökare ni har på en viss plats vid en viss tidpunkt? Med LoRaWAN är möjligheterna oändliga! Låter det intressant? Varmt välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.

För att kunna använda LoRaWAN-nätet krävs en tjänsteleverantör. På Netmores webbplats finns en stor marknadsplats med flera tjänsteleverantörer, och även en hel del sensorlösningar.

Håll dig uppdaterad kring vår resa mot ett smartare Borås genom att följa oss på vår hemsida och i våra sociala medier.

Logotype LoRaWAN

Vill du ha mer information kontakta gärna SplitVisions försäljningsavdelning.
Tel 033 – 35 72 20  E-post sales@splitvision.se

Varför fiber

I Borås är framtidens kommunikationsnät redan byggt. Med en anslutning till Borås fiberoptiska stadsnät får ditt företag inte bara bästa möjliga kapacitet för dagens alla internetburna tjänster. Du är också väl förberedd inför framtidens utmaningar på kommunikationsområdet.

SplitVision är ett öppet nät, vilket innebär att ett stort antal externa tjänsteleverantörer erbjuder sina tjänster i stadsnätet. Exempel på tjänster som finns tillgängliga är allt ifrån enkla Internetuppkopplingar till effektiva outsourcing-lösningar för hela eller delar av företagets IT-drift. Som kund väljer du själv vilken eller vilka leverantörer du vill teckna avtal med.

Fiber har inga begränsningar överföringsmässigt. Med dagens utrustning innebär det hastigheter upp till 1Gbit/sek vilket ger tillgång till snabbast möjliga uppkoppling mot internet liksom möjlighet till punkt till punkt-förbindelse för datatrafik. Stadsnätet kan också användas till telefoni, larmfunktioner och styrning av teknisk utrustning bland mycket annat.

Egen fastighet

Sitter ditt företag i sin egna lokaler är det du i egenskap av fastighetsägare som ansluter fastigheten till fibernätet.

Fiber har näst intill obegränsad kapacitet och kan bära alla tänkbara tjänster såsom telefoni, internet, tv, larmsystem, videokonferenser och så vidare. I ett operatörsneutralt stadsnät som SplitVision kan dessutom varje slutanvändare själv välja såväl leverantör som enskilda tjänster.

Att ansluta din fastighet till fiber innebär att du investerar i framtidens teknik och att din fastighet blir mer attraktiv vid uthyrning eller försäljning.

Läs mer på sidan för fastighet.

Hyrd lokal

Sitter ditt företag i en hyrd lokal är det mycket möjligt att fastigheten redan är ansluten till fiber från SplitVision. Då är det fritt fram att kontakta någon av våra tjänsteleverantörer direkt för att beställa tjänster.

Om fastigheten inte är ansluten är första steget att tala med er hyresvärd eller fastighetsägare. Be denne att fastigheten ska anslutas till SplitVision stadsnät. Om det finns intresse till en fiberanslutning så är det fastighetsägaren som tecknar avtal om anslutning av fastigheten. Sedan är det upp till er som hyresgäster att välja de tjänster som ni vill teckna och från vilken tjänsteleverantör.

Ideell förening

Representerar du en ideell förening? Då har du möjlighet att beställa tjänster till samma pris som privatpersoner, från några av våra tjänsteleverantörer.

Följande tjänsteleverantörer erbjuder detta:

• Bahnhof
• Bitcom
• Junet
• IP Sweden

Se vad de olika tjänsteleverantörerna har för tjänster och erbjudanden.

Generellt ska en ideell förening för att kunna erbjudas en tjänst via våra tjänsteleverantörer bygga på Skatteverkets beskrivning av en ideell allmännyttig förening:

 • Ska vara en juridisk person. För att en ideell förening ska kunna vara en juridisk person krävs att den har antagit stadgar och valt en styrelse.
 • Ej vara skattepliktig enligt Skatteverkets regler.
 • Ordförande eller kassör skall stå som avtalstecknare.