Vi fortsätter bygga ut fibernätet på landsbygden

Vi får fem miljoner i bidrag från Post- och Telestyrelsen, PTS, för att kunna bygga ut fibernätet utanför Borås. Det är totalt 301 hushåll som berörs i områden i Brämhult, Gånghester, Målsryd, Dalsjöfors, Aplared och Tosseryd. Den totala budgeten för projektet är på 15 miljoner.

– Det är ett jättespännande projekt och jättekul att vi kan bidra till att uppfylla de förväntningar som finns kring fiber på landsbygden. Men det hade inte varit möjligt utan bidrag från PTS, säger Amanda Olausson, affärsutvecklare på Splitvision.

Krav – att vara klara inom 3 år

Kraven från PTS är att vi ska vara klara med hela utbyggnaden inom 3 år, men i vissa områden kommer det bli klart tidigare än så. Målet är att vara klara i Aplared och delar av Målsryd redan 2021. Resterande områden planerar vi att bli klara med under 2022.

I Brämhult bygger vi ut nätet i Eskilsryd och Främgärde, i Dalsjöfors i Råviken och i Tosseryd runt området Knektås. I övriga samhällen sker utbyggnaden i flera olika områden. Detaljerna för varje område kommuniceras direkt med de hushåll som berörs. Vi har redan skickat ut ett första informationsbrev till dig som berörs. Vill du läsa mer om kommande utbyggnad kan du gå in på: splitvision.stadsnatsportalen.se/anslut

Kort fakta kring fiber

Splitvision erbjuder ett driftsäkert fiberoptiskt nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s. Det har så hög kapacitet att det klarar utvecklingen av de internettjänster som vi ser kommer framöver. Vårt nät är ett öppet stadsnät, utan eget tjänsteutbud. Det innebär att vi tillhandahåller en marknadsplats där oberoende tjänsteleverantörer kan ansluta sig och erbjuda olika typer av tjänster, allt från internet och tv till smarta hemlösningar.


Glädjande besked gällande landsbygd

God fortsättning till er alla!
 
Vi startar 2021 med positiva besked då vi kan meddela att Post och telestyrelsen (PTS) beviljat stödpengar till vår fiberutbyggnad på landsbygd. Om du bor i ett av de beviljade områden ska du ha fått ett brev hemskickat till dig med mer information.
 
Just nu pågår förberedelserna för fullt och projektet kommer att dra igång nu till våren. Om ni har några frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss via mittfiberboras@splitvision.se eller på 033-35 72 40.
 
Psst! Du vet väl om att du via vår hemsida kan söka på din adress och lägga en intresseanmälan även om din adress inte finns med i ovanstående projekt? På så sätt vet vi om vart intresse finns och vart vi bör lägga vårt fokus framöver https://splitvision.stadsnatsportalen.se/anslut

God Jul och Gott Nytt År!

Vi summerar ett annorlunda och händelserikt 2020 med både glädje och sorg. Under året som gått har vi färdigställt många spännande projekt och under 2021 har vi ännu fler på gång. Håll utkik här men även på vår hemsida www.splitvision.se för att inte missa något!
 
Under jul och nyår är vi tillgängliga som vanligt.
 
God Jul och Gott Nytt År önskar vi Er!
 
Håll i, håll ut och håll avstånd.
 

Slutfasen av fiberinstallation i Vänga och på Göta

Vi är nu i slutfasen på att leverera fiber i Vänga och på Göta. Vi vill hälsa alla våra nya kunder varmt välkomna till oss och till det stora utbud av tjänsteleverantörer och dess tjänster som vi erbjuder via vår öppna plattform

Är du intresserad av att få fiber till din villa? Tveka då inte på att höra av dig till oss via mittfiberboras@splitvision.se eller på 033-35 72 40.


Ute efter plats i ett datacenter?

I vårt nya och moderna datacenter kan ni hyra plats för era servrar och datakommunikationsutrustning. Datacentret är beläget i Viared där ni har tillgång dygnet runt, alla dagar om året. Vi erbjuder flera olika hyresalternativ och servicenivåer. Datacentrets ledord är säkerhet, miljö, valfrihet och tillgänglighet vilket gör att ni som kund kan skräddarsy er lösning utefter era behov. 

Läs mer om vårt datacenter här, där ni även finner vårt produktblad.