1. MEDIABOX
I samband med installationen monteras en mediabox i din bostad. Mediaboxen är själva anslutningspunkten mellan stadsnätet och utrustningen i ditt hem. Beroende på hur installationen ser ut sitter mediaboxen antingen för sig eller monterad i ett mediaskåp.

Till mediaboxen ansluts din utrustning med vanliga datakablar med RJ45 kontakter. Dessa finns att köpa i butiker som säljer hemelektronik.

Router webb

2. ROUTER
En trådlös router är den bästa lösningen om din bostad saknar fast nätverk med bredbandsuttag i rummen alternativt som komplement till nätverket för maximal flexibilitet och bekvämlighet.

Via routern, som ansluts till mediaboxen eller ett bredbandsuttag, surfar du snabbt och bekvämt via dator, surfplatta och mobiltelefon från sängen, favoritfåtöljen eller köket utan kablar. Routrar finns i butiker som säljer hemelektronik.

Digitalbox webb

3. DIGITALBOX
När du tar emot tv-kanalerna via bredbandsnätet behövs en digitalbox . Digitalboxen kopplas till bredbandsuttaget eller mediaboxen med en datakabel, och ansluts till din tv.

Digitalbox krävs inte för att kunna se grundutbudet på kabel-tv.

Telefonidosa webb

4. TELEFONIDOSA
För att kunna ringa via stadsnätet behöver du ha en telefonidosa som sätts mellan din telefon och ett bredbandsuttag alternativt mediaboxen.  Telefonidosan och de kablar som behövs beställer du av den tjänsteleverantör som du väljer för ditt telefonabonnemang. När allt är inkopplat använder du din ordinarie telefon som tidigare.